Siirry sisältöön
Nimetön

Meillä kuusi vuotiaalla on tämän syksyn aikana tapahtunut paljon muutoksia. Uusi koti, uudet perhekuviot ja uusi eskari. Voiko nämä kaikki olla syynä tähän kamalaan käytökseen? Poika sikailee, pissailee päiväkodissa vessan lattioille, ei istu ruokapöydässä nätisti. Uhmaa hoitotätejä ja tappelee kotona koko ajan kaikesta.

Olen täysin neuvoton äiti, enkä tiedä mistä hakea neuvoa tilanteeseen!

Nimetön

Hei eskarilaisen vanhempi. Mielestäni osut hienosti asian ytimeen viestissäsi. 6-vuotias lapsi ei vielä kykene pukemaan sanoiksi kaikkia tuntemuksiaan. Tästä syystä muutosten tuoma epävarmuus purkautuu mainitsemanasi uhmakkaana käyttäytymisenä. Anna ajan kulua ja lapsen huomata, että elämä asettuu tutuille turvallisille raiteilleen ja sinä toimit hänelle turvallisena aikuisena, jolle voi purkaa mieltään. Lapsen uhmakkaan käytöksen vastaanottaminen on raskasta aikaa, joten pidä huolta myös omasta jaksamisestasi, ja pyri järjestämään itsellesi myös omaa aikaa tehdä asioita joista nautit. Jos poikasi käytös ei tunnu muuttuvan parempaan suuntaan ajankaan kanssa, niin perheneuvola on paikka mihin voi ottaa yhteyttä, kun lapsen kehitykseen liittyvät asiat askarruttavat mieltä. Kaikkea hyvää teidän perheelle!

Nimetön

Hei, me muutimme kesällä uudelle paikkakunnalle, vaikkakin lähelle entistä kotiseutua. Poika aloitti eskarin uuden koulun yhteydessä, ja sen jälkeen on tullut viestiä opettajilta vähän väliä. Poika nimenomaan uhmaa opettajaa, tekee pientä tuhmaa / hölmöä, härnää kavereita, ei lopeta kun käsketään jne jne. Lisäksi valehtelee, että päivä on mennyt hyvin, vaikka olisi istunut jäähyllä eskarissa.

Pistän minäkin tästä paljon ison elämänmuutoksen piikkiin, ja toivon että aika korjaa suurimmat käytösongelmat, mutta kyllä tässä kaipaisi jotain konkreettisempia vinkkejä myös kuin tilanteen seuraaminen. Olen yrittänyt olla paljon läsnä, vähentänyt ruutuaikaa, rauhoittanut arkea että kotileikeille jää tarpeeksi aikaa, pitänyt huolta nukkumaanmenoajoista jne.

Pitäisikö tässä vetää tiukempaa linjaa rajojen ja ns. kurin suhteen? Kun tuntuu, ettei pelkkä ”ymmärtäminen” vie tilannetta positiiviseen suuntaan?!

Nimetön

Hei
Yksikin muutos voi eskari-ikäiselle olla vaativa, saati tuollainen tukku. Lapsi ei ole millään ehtinyt käsitellä noita kaikkia mielessään ja on alkanut ihan syystä oireilla. Luulen, että voisitte saada apua perheneuvolasta. Varaa aika terveyskeskuksen kautta. Asioilla on taipumus järjestyä ja itsekin voi auttaa siinä.

Vastaa aiheeseen: Apua eskari-ikäisen kanssa kaivataan!!

Olethan kohtelias ja kunnioitat muita keskustelijoita. Viestit tarkistetaan ennen julkaisua.


Takaisin ylös